We've Got This New Zealand - our Covid-19 Essential Information: Click here

Uncompromised family living in Long Bay.

Address | 14 Remuremu Street, Long Bay

Agent | Ming Liu – P: 027 519 6826 or E:ming.liu@harcourts.co.nz

Open Homes | Contact Agent.

Auction | Wednesday 8th Sep 2021 6:00pm at the Long Bay Sales Suite.  (Unless Sold Prior)

Spanning three spectacular levels embracing the regional park, this six-bedroom, five-bathroom Long Bay residence was designed for family living at its finest. The extraordinary proportions and thoughtful 450m2 layout present ample space for multi-generational living and large-scale entertaining, plus showcase great sun and views.

Remuremu Street’s sought-after cul-de-sac is located at the quieter, more established side of Long Bay, yet is still within easy walking distance from the village’s shopping and dining precinct. The CBD is a 30-minute drive for commuters, who can also utilise the excellent public transport options available. Decile 10 school zoning for the neighbourhood includes Long Bay Primary, Northcross Intermediate and Long Bay College.

Built for the current owner and his family six years ago, the vision was to create an expansive family home that offered plenty of flexibility. Maximising the outlook was another key element, so the very wide frontage ensures that magnificent sunrises over the ocean are enjoyed every morning, along with views over the lush reserve and wetlands below. Extensive areas of Kwila decking also create many places to relax and enjoy coastal life and the views will never be built out. Little expense was spared in the finish of the home, with lavish fittings, features and appliances creating an opulent, elegant aesthetic and making the lifestyle a truly luxurious one.

The 934m2 property is tucked away from the road and protected by an electric security gate. Towering stone pillars at the front set the scene for the scale and drama to follow inside, with the double-height entry foyer opening into the second level. This is dedicated to the key living spaces, where the open-plan family room, dining and kitchen areas have American Oak floors and walls of sliding glass doors connecting to the decks outside. The well-equipped kitchen is functional and well-designed, featuring Blum cabinetry, Gaggenau appliances (including a built-in coffee machine) a thick stone island and gas cooking.

A unique design feature sees a mezzanine bridge cross over the top floor, with glass balustrades either side enhancing space and the sense of connection between levels. This means the formal lounge boasts a soaring double-height ceiling stud, plus has a gas fireplace for winter ambiance. There’s just one bedroom on this level, which has an ensuite and opens out to a private covered deck.

A wide staircase arrives up to the top floor, where two bedrooms at one end share a bathroom, while another ensuited bedroom is located off the lounge. The master suite is particularly luxurious and enjoys ocean views, plus has a deck, walk-in wardrobe and large fully-tiled bathroom, complete with two vanities, a bath and rainhead shower. Downstairs, the lowest level offers another bedroom, bathroom and living area, which flows out to covered decking. This space could be utilised as ideal extended family accommodation, or as a home theatre/ entertainment space, with the kitchenette doubling as a bar.

All the hard work has been done to create a park-like atmosphere outside. Professional landscape design has meant the grounds and gardens have evolved into a lush, well-established setting, with plenty of space to enjoy, exercise and entertain. The boardwalk along the front is a nod to the walkway that runs through the wetlands beyond and the area also enjoys a water feature, platform of flat lawn, vegetable gardens and
space for a spa and trampoline.

The extraordinary amounts of space and sheer luxury of this property will appeal to discerning buyers who seek the very best in large-scale living.

Iconic Greenhithe Estate

Address | 9 Birchwood Grove, Greenhithe

Agent | Leigh Mosley – 0274 871 705
Agent | Phil Mosley – 0274 585 765

Open Homes | Saturday 27th and Sunday 28th March – 1.00pm – 1.30pm

Auction | Tuesday 30th March 6:00 p.m. On site (Unless Sold Prior)

On the market for the first time in 27 years, this grand Greenhithe estate offers a relaxed, elegant living environment that’s enhanced with a swimming pool and full-sized, floodlit tennis court. Its gracious design is a replica of a classic, colonial-style Victorian villa, and was crafted from plans originally drawn up in Melbourne. The beauty of the four-bedroom, three-bathroom residence is that while it showcases all the gracious hallmarks of a bygone era, it offers the comfort, convenience and peace of mind of a more modern build.

The 2066m2, perfectly flat property is located in Birchwood Grove, one of Greenhithe’s most sought-after and tightly-held neighbourhoods. The quiet enclave backs onto Wainoni Park and has close water access, with calls from the rowers on Lucas Creek often heard across the still, early morning air. Greenhithe is one of the North Shore’s best kept secrets – a peaceful, picturesque village that’s well-connected to the city, North Shore and schools, thanks to its handy motorway onramp.

The owners have raised their family here and loved the incredibly easy lifestyle the single-level home affords, as well as its unique beauty and charm. Sweeping lawns and original plum trees introduce the gracious residence, which has a veranda running the entire length of the front. Finials and intricate fretwork set the scene for the high-quality, heritage-style craftsmanship that follows throughout.

Romantic interiors feature ceiling roses, elegant cornices and a high stud, with all accoutrements curated to enrich the aesthetic – door handles, drapes and striking wallpaper. These are complemented with contemporary must-haves, including HRV and ducted central heating. 

From the entry foyer, the accommodation wing extends the length of the house. Two bedrooms are serviced by the family bathroom with spa bath, while the guest bedroom has its own ensuite, as does the master. The master is a spacious parents’ retreat, also boasting a walk-in wardrobe and French doors opening out poolside.

The country-style kitchen is at the heart of the living and dining zones and has timber cabinetry, thick stone benches and an island. The separate formal living and dining room is on one side, while the more casual lounge and dining is on the other. Both have wood burners and offer great spaces for family life and entertaining. The inside flows out to sunny decks and the veranda, which are made incredibly private thanks to the well-established landscaping that frames them. Alfresco entertaining is a pleasure out here, with the outdoor speakers, a large fireplace, the pool and tennis court – believed to be one of only a few in the central village area. The pool room out here could easily be converted into a resort-style pool and tennis pavilion, and a large and thriving vege and herb garden is tucked away behind the gate.

The internal double garage is oversized and has enough space for a workshop area. The dedicated office out here has its own outdoor access and entranceway, making it ideal for those who work from home.

This is a rare and exciting opportunity to acquire one of central Greenhithe’s most admired estates.

Resplendent resort-style luxury in Coatesville.

Address | 631 Dairy Flat Highway, Coatesville

Agent | Davina Kennedy – 027 441 6777

Open Homes | Sunday 1.00pm – 2.00pm

Deadline Treaty | Wednesday 17th March 2021

Tucked far away from the road and enjoying a sense of pure privacy, this resplendent rural retreat offers resort style living and a luxury lodge-style residence. Designed for entertaining on a grand scale, the 374m2 floorplan boasts exceptional proportions and the choice of four bedrooms and three lounges, or five bedrooms and two lounges.

Although the two-hectare property enjoys tranquil and whisper quiet surroundings with no neighbours looking in, the beauty of the location is that it’s only a five-minute drive from Albany’s shopping, dining, entertainment and transport hub. It’s also in close proximity to great schools, including Coatesville Primary, Albany Junior and Senior, Kristin and Pinehurst.

A long driveway meanders down through rolling hills to arrive at the generous off-street parking area, which is in addition to the three-car internal garaging. Concrete tilt slab construction is built to stand the test of time and complement the landscape, with single-level living making life easy. The impressive entry foyer sets the scene for the scale of the residence, flowing into the open-plan kitchen, living and dining space. Soaring vaulted ceilings and a wood burner enhance the ambiance in here, with bifolds opening out on either side to create a pavilion-style space for entertaining. The chef’s kitchen has a large central island, an abundance of workspace and high-quality appliances, while a north-west aspect floods the room with natural light and sun.

A sundrenched terrace creates the perfect space for friends and family to gather and enjoy, with the magnificent countryside’s hills and trees providing the perfect backdrop. A glass fence frames the heated saltwater pool and the poolhouse offers another shower and toilet, while steps lead down from here to the full-sized, floodlit tennis court.

Back inside, the second living space can be closed off via cavity sliders and becomes a media room, thanks to the retractable screen and projector. It’s ideal for ‘big game’ nights, with the current owners hosting 50 people watching the All Blacks in times gone by. The master suite is the only bedroom on this side of the house and has floor-to-ceiling windows showcasing the views, as well as access to terrace. It’s serviced by a luxurious tiled ensuite with double shower and a walk-in wardrobe.

The accommodation wing has a wide hallway and can be closed off from the foyer. It offers two large bedrooms that each have a walk-in wardrobe and share an ensuite with spa bath, as well as outdoor access. The other two bedrooms, or one plus lounge, are serviced by the family bathroom.

The land is Zoned Countryside Living, so offers the option to subdivide further (subject to council consent), making it an enticing opportunity to landbank or enjoy as is.

Immaculately-presented and impeccably maintained, this luxury lifestyle property enjoys resort-style living in a well-connected location.

An Oasis of Sophistication and Style.

Address | 22a Wainoni Heights, Greenhithe

Agent | Leigh Mosley – 0274 871 705

Open Homes | Sunday 3.00pm – 3.30pm

Auction | Tuesday 23rd Mar 2021 6:30 PM (On site) Unless sold prior.

This Olde Greenhithe sanctuary is a spectacular statement of architectural drama and design brilliance.  As much a luxury retreat as a calming, soothing feast for the senses, the residence offers four-bedrooms, three bathrooms and three living areas, and is enveloped within gardens brought to life by award-winning landscape specialist Jules Moore.

Conceived by renowned architect Simon Pirie, the cedar home was only a year old when the current owners purchased it in 2017. Since then, they have masterfully reimagined and refined the aesthetic to reflect their holistic way of life, assisted by Venture Architectural. This collaboration has created a truly beautiful, bespoke living environment, comprising over 400m2 of extraordinary space for family life and entertaining.

The beauty of Wainoni Heights is its elevation and views, with number 22a enjoying a majestic aspect from its favourable position. Finding such a large contemporary home in Olde Greenhithe is also a rare and highly sought-after phenomenon. The well-connected neighbourhood is within easy walking distance from Wainoni Park, as well as being close to the motorway onramp for travelling farther afield. Greenhithe is loved for its friendly community and welcoming village vibe, with the local shops and eateries catering to most daily needs.

A security gate protects the 1288m2 estate, creating an expansive, private and fully secure expanse for kids to enjoy safely. There’s space for several vehicles to be parked off-street, as well as a carpeted double internal garage.

A security gate protects the 1288m2 estate, creating an expansive, private and fully secure expanse for kids to enjoy safely. There’s space for several vehicles to be parked off-street, as well as a carpeted double internal garage.

Elegant yet very liveable interior elements have been curated to soothe and relax, creating a restful haven that connects with and celebrates its lush garden setting. Natural finishes and a refined palette soften the extraordinary proportions ensure a great flow between spaces.

A soaring wall of glass in the double-height entry foyer frames vibrant green plantings outside and is crossed from above by a glass bridge.

The formal lounge can be closed off via cavity sliders when required. It’s warmed by a gas fireplace in winter and flows out to an enclosed courtyard, which enjoys expansive vistas across the forest beyond. Entertaining on a grand or intimate scale comes into its own in the voluminous, open-plan living, dining and show-stopping kitchen. An Oak wall is a striking feature at one end of the room, while at the other, the chef’s kitchen boasts an enormous island, high-quality appliances and butler’s pantry, which has direct access out to the organic vegetable and herb picking garden. A sophisticated lighting system can be adjusted to set many different moods, with the outdoors illuminated with the same calibre of lighting set-up.

Glass stackers flow out to the alfresco living, where an enormous LouvreTec canopy creates an outdoor room and ensures that all-year-round entertaining is an option. It’s enhanced with a concrete open fire, barbeque and wine fridge. The pool is enclosed within glass fencing so kids are always in sight, with the platform of flat lawn and space for the trampoline offering lots of options for play. 

Also on the ground floor are the separate media room, powder room, large office and separate laundry.

All accommodation is located upstairs, with the master suite enjoying floor-to-ceiling glass walls capturing panoramic views of the Lucas Creek, as well as a luxury ensuite and walk-in wardrobe. One of the other bedrooms up here also has an ensuite, while the other two are serviced by the fully-tiled family bathroom, which has heated floors and a rainhead shower. 

While enjoying a sense of whimsical beauty, every aspect of the grounds has been carefully considered to offer something to cherish and enjoy during all seasons. Every single plant was brought in to create the subtropical paradise, with many rare and obscure species showcasing dazzling textures, tones and splashes of colour. The flourishing fruit orchard features Blackboy peach, plum, feijoa, lemon, lime and tangelo trees.

This magnificent Greenhithe sanctuary is in a class of its own and a must view for those who seek a modern masterpiece within spectacular, private grounds.